Herbalyes Tahitian Noni

Marka: Herbalyes

HERBALYES TAHITIAN SOK Z NONI 100% sok z owoców noni Morinda citrifolia Morinda citrifolia to krzew lub drzewo znane na Polinezji pod nazwą noni, nono lub nonu. Od paru lat wzrosło zainteresowanie noni, ale owoc noni i nawet liście tej rośliny już od stuleci są stosowane na Polinezji.  Drzewa Morinda citrifolia rosną bardzo licznie (przeważnie dziko) i praktycznie wszędzie na Polinezji. Można je spotkać także na Tahiti oraz na 120 wyspach tego archipelagu, gdzie rosną w idealnych warunkach i z daleka od zanieczyszczeń, przy wyśmienitej przez cały rok pogodzie, na żyznej, bogatej w minerały glebie wulkanicznej. Owoc noni jest zbierany jedenaście razy do roku. Sok z owoców noni tradycyjnie jest spożywany przez mieszkańców Polinezji od stuleci. Herbalyes Tahitian Noni wytwarzany jest według prostej, stosowanej od wieków na Polinezji tradycyjnej metody, bez żadnych technicznych zabiegów. Dojrzałe w słońcu owoce noni są zrywane ręcznie, myte i układane w dużych beczkach. Sok noni wycieka sam pod ciężarem owoców i jest następnie jedynie filtrowany. Nasz produkt to naturalny, 100% czysty sok z noni, bez dodatku wody, cukru, innych soków lub chemicznych dodatków. Nasz sok noni nie jest uzyskiwany metodą liofilizacji, z proszku lub suszu Sposób użycia Stuprocentowy czysty sok noni ma brązowawą barwę i typowy, niesłodki, gorzkawo - cierpki smak. Jego naturalny, mocny smak można złagodzić chłodząc sok przed wypiciem. Tym, którzy nie chcą pić czystego soku noni, zalecamy wymieszanie go z niesłodzonym sokiem owocowym.  Certyfikaty Herbalyes Tahitian Noni pochodzi z upraw ekologicznych.Kontrola w Polsce: Cobico Sp. z o.o. PL-EKO-03Certyfikat można zobaczyć: Certyfikat 2014-2015Herbalyes Tahitian Noni ma pozytywną opinię SANCO (Europejskiej Komisji Zdrowia i Ochrony Konsumenta). Co oznacza certyfikat PL-EKO-03? Każdy ekologiczny produkt musi przejść procedurę zgodności w jednostce certyfikacyjnej wyznaczonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Oznacza to, że nasza firma przedstawiła dokumenty potwierdzające pochodzenie ekologiczne produktu (produkt pochodzi z upraw ekologicznych i jest produktem ekologicznym) oraz spełnia warunki w zakresie przechowywania i dystrybucji. Innymi słowy, żaden certyfikat ekologiczny, pochodzący z innego kraju nie jest ważny dopóki nie przejdzie procedury jak wyżej. Każdy ekologiczny produkt powinien mieć na etykiecie symbol jednostki certyfikacyjnej oraz unijne logo produktu ekologicznego (logo widoczne na stronie po lewej stronie). Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania Czy Wasz sok noni jest naprawdę oryginalny? Czytałem w Internecie, że jest firma, która posiada jedyne prawdziwe, oryginalne noni. Skąd taka cena, inne noni są droższe, czy to nie podróbka itp. Większość sprzedawanych w Internecie soków noni pochodzi ze sprzedaży bezpośredniej. Sprzedaż sieciowa to w zasadzie piramida finansowa z jakimś produktem w tle. Stosunek ceny sprzedaży do kosztów wytworzenia w systemach sieciowych wynosi co najmniej 40:1. Reszta to system prowizji, marketing i cała działalność firmy. Jest więc dokładnie odwrotnie do tego, co podają w swoich tekstach reklamowych. Działalność takiej firmy jest o wiele droższa niż „zwykłej”. W zasadzie sprzedaż sieciowa byłaby niekonkurencyjna, gdyby nie fakt podkreślania wyjątkowości produktu. „Oryginalny, prawdziwy, reszta konkurencji ma sok noni niskiej jakości” itp.W sumie jak inaczej mają to uzasadnić? Podstawowa działalność takiej firmy to dobre opakowanie, duża ilość ludzi w sieci oraz właściwe uzasadnienie przemieszane z uczuciem niezależności własnego biznesu. Jest wiele firm na świecie, które importują sok z noni. Nie ma jednego prawdziwego soku noni, tak jak nie można powiedzieć, że istnieje jeden prawdziwy sok z jabłek. Reklama „jedyny prawdziwy sok noni” to produkt co najwyżej średniej jakości i naprawdę nie warto się na to nabierać. Wszystko tak naprawdę zależy od metody produkcji jaką produkowany jest sok noni. Czy Wasz sok z noni jest pasteryzowany czy liofilizowany? To jest przykład działalności systemów sieciowych. Daje się ludziom uczucie, że coś rozumieją i mają wrażenie, że pytanie jest sensowne. Ta opinia często „chodzi” w Internecie i  toczy się cała bezsensowna dyskusja na ten temat. Pytanie jest nielogiczne. Liofilizacja to metoda przeróbki soku, pasteryzacja to metoda zwiększająca przydatność soku do spożycia. Mówimy o dwóch różnych tematach. Każdy sok noni otrzymany jakąkolwiek metodą musi być albo pasteryzowany albo potraktowany chemią, na przykład benzoesanem sodu. Liofilizacja nie sprawi, że sok z noni będzie miał dłuższy termin do spożycia. w najlepszym przypadku liofilizowany sok będzie musiał być pasteryzowany. Owoc noni, jak można przeczytać w niektórych tekstach, nie ma jakichś specjalnych substancji, które pozwolą konserwować sok noni i zwiększać jego przydatność do spożycia. Mamy następujące metody przeróbki soków: proszkowa susz liofilizacja   Proszkowa metoda jest najtańsza. Sok przechodzi przez gorący bęben i otrzymuje się proszek. Przykład to kawa rozpuszczalna. Proszek jest łatwy do transportu, ładuje się go w beczki i z powrotem otrzymuje sok na przykład po przewiezieniu do Europy, mieszając go z wodą.To jest uproszczenie, ale daje pewien obraz. 90% składników jest utracona. Prawie wszystkie soki: noni, aloesy itd., jakie za 40 zł widzicie czasami w sklepach to właśnie coś takiego. Susz podobnie. Metoda ta bardzo często stosowana jest przez niemieckie firmy. Bardzo często takie produkty otrzymane z suszu mają etykietę bio produktu tylko dlatego, że materiał wyjściowy z którego był zrobiony pochodził z plantacji ekologicznych. Liofilizacja to najdroższa metoda przeróbki. Tylko bogate firmy na nią stać. Faktem jest, że składniki zostają zachowane, ale produkt jest przerabiany do postaci pulpy lub proszku. Metoda ta ma swoje uzasadnienie logistyczne. Łatwiej transportuje się przerobiony o niskiej objętości materiał. Ale nie jest prawdą, że produkt liofilizowany jest lepszy od naturalnego. Metoda liofilizacji została wymyślona przez wojsko amerykańskie w latach pięćdziesiątych, a potem przejęta przez przemysł spożywczy. Ma to uzasadnienie, kiedy musimy otrzymać żywność, która zachowuje składniki przy małej objętości. Na przykład ma to zastosowanie w wojskowości, lotach kosmicznych, alpinistyce. Nasza firma preferuje naturalne produkty. Nasz sok noni importujemy w kadziach, z których następnie jest rozlewany. Jest to prosta, naturalna metoda. Z własnego, długiego doświadczenia z różnymi ziołami wiem, że naturalne produkty czy są to zioła, soki, czy żywność są najbardziej sprzyjające, bardziej niż lekarstwa czy produkty przerobione, w tym liofilizowane. Te ostanie dość szybko "podkręcają” organizm, a to nie jest dobra droga. Nie ma też żadnych gwarancji, że nie zostały dodane inne chemiczne dodatki do takiego produktu, dla zwiększenia „efektu”. Natura nie potrzebuje uzupełnienia. Dlatego preferujemy naturalny, czysty sok noni.

Cena: 67,00 zł
Produkt dostępny u partnera

Produkty powiązane:

Woda Jan - Krynica 5 l
Herbalyes Graviola
Herbalyes Tahitian Noni
Herbalyes Kurkuma
Herbalyes Tahitian Noni
Ocet jabłkowy-odżywia i odchdza 750ml
Herbalyes Kurkuma
Herbalyes Graviola

Zobacz również :

Sok z granatu 1000ml Altermedica z owoców granato
Marka: Alter Medica
Sok z granatu Alter Medicasuplement dietyGranat uprawiano już 3 tysiące lat p.n.e
Sok z granatu 1000ml Altermedica z owoców granatowca

Młody jęczmień Bio 500tab Natvita - trawa jęczmie
Marka: Natvita

Młody jęczmień Bio 500tab Natvita - trawa jęczmie
Marka: Natvita

GreenTrio 1000tab Vivanutria jęczmień spirulina c
Marka: Vivanutria

Aloes Prima sok z aloesu (1000ml)
Marka: Bio-Medica
Aloes Prima to 99,5% czystego soku z aloesu. Dla Państwa wygody ten sok oferujemy w formie delikatnego żelu
Aloes Prima sok z aloesu 1000ml

Ocet jabłkowy-odżywia i odchdza (750ml)
Marka: Bio-Planet

Sok z owoców rokitnika (500 ml)
Marka: Polska Róża

GreenTrio 1000tab Vivanutria jęczmień spirulina c
Marka: Vivanutria

.05 - Gotowy pakiet na prezent dla osób aktywnych
Marka: Vivanutria

markowe okulary

Zdrowe marki

Kategorie

Mapa strony